Onderzoek naar mediabestedingen in Nederland

TNS NIPO en Nielsen Media hebben in opdracht van de ministeries van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en Economische zaken onderzoek uitgevoerd naar de ontwikkelingen in mediabestedingen vanaf 1990 tot heden. Het uitgevoerde onderzoek geeft antwoord op twee hoofdvragen. "Hoe ziet de ontwikkeling van de totale mediabestedingen in de periode 1990 – 2009 in Nederland eruit?" en "Wat is de toekomst van (dagblad)reclame in een digitale omgeving?"

De kwantitatieve bestedingenanalyse laat onder andere zien dat de kracht van de televisie is toegenomen en dat de bestedingen aan dagbladadvertenties dalende zijn. Naast cijfermatige resultaten hebben interviews met adverteerders, exploitanten, mediabureaus en goeroes op het gebied van media, inzichten opgeleverd vanuit de markt. Uit deze interviews komen onder andere visies naar voren ten aanzien van (online) adverteermogelijkheden en social media.

Het rapport "onderzoek naar mediabestedingen in Nederland" is aangeboden aan de ministeries en is hier te downloaden.

Voor nadere informatie over dit onderzoek kunt u contact opnemen met Vincent Kuijpers (TNS NIPO) 020 522 57 35 en Bert Niewold (Nielsen) 020 398 8777.

media insight
Home Aanmelden Archief Downloads Nielsen Website
Laatste berichten:
LINKS

Nielsen Wire internationale informatiebron voor Nielsen persberichten

Global Media Insight ontwikkelingen in de internationale mediamarkt

 

 


Vragen? Neem contact met ons op!

Media Group The Netherlands | Postbus 22609 | 1100 DC Amsterdam ZO | +31 (0)20 398 87 77
information-nl@nielsen.com | www.nl.nielsen.com

Klik hier als u de nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen